Helmet -lukuhaaste: 1 ja 4

helmet - Helmet -lukuhaaste: 1 ja 4

lumoleipomo   Google haku - Helmet -lukuhaaste: 1 ja 41. Ruuasta kertova kirja

Meillä luetaan paljon ääneen ja tämä on yksi iltasatuprokkis perheen pikkukoululaisille. Tyttö on halunnut lukea sen jo kauan kivan kannen takia, mutta 240 sivua ja pieni teksti (eikä yhtään kuvaa) kaatoivat vasta vuosi sitten lukemaan oppineen uskon.

Rosmariini Lumola on neljästä sisaruksesta tunnollisin, mutta silti äiti ja isä eivät luota hänen kykyihinsä perheen leipomossa. Äidin ja isän leipomuksiin tulee välillä kummallisia ainesosia, kuten taivaalta napattu salama, ja niiden vaikutuskin on joskus erikoinen.

Kun äiti ja isä lähtevät viikoksi naapurikaupunkiin, Rosma tietää tilaisuutensa tulleen ja päättää laittaa kylän asioihin vauhtia. Paikalle ilmestyy myös ennestään tuntematon täti, joka on kaikkien mielestä aivan ihastuttava. Paitsi Rosman, joka pitää tädin toimia epäilyttävinä.

Viikossa ehtii tapahtua vaikka mitä, eikä kaikki suju aivan Rosman suunnitelmien mukaan.

Kirja viihdytti 8-10-vuotiaita ja sopii hyvin niin tytöille kuin pojille pinkistä kannesta huolimatta. Kirjaan on ilmestynyt jo jatkoa.

Kathryn Littlewood: Lumoleipomo 2012. Otava

 

4. Maahanmuuttajasta, pakolaisesta tai turvapaikanhakijasta kertova kirja

elina hirvonen kauimpana kuolemasta - Helmet -lukuhaaste: 1 ja 4Taisin jo viimeksi listaa päivittäessäni kertoa, että olen haasteesta huolimatta lukenut mitä olen halunnut ja vasta lukemisen jälkeen katsonut mihin kirja sopii. Koska olen jossain määrin jo pulassa tällä taktiikalla, joudun venyttämään rajoja hieman ja laittamaan tämän upean kirjan kohtaan neljä; maahanmuuttajasta, pakolaisesta tai turvapaikanhakijasta kertoja kirja.

Kirja kertoo kylläkin ihmisistä, jotka ovat paenneet tai jotka tarvitsisivat turvapaikkaa, tavallaan myös maahanmuuttajasta, koska Paul on viettänyt lapsuutensa Afrikassa, palannut Suomeen ja lähtenyt taas Afrikkaan.

Esther on lahjakas pikkukylän tyttö, jonka paras ystävä Bessy on liian kaunis. Hänen kauneutensa tekee miehet hulluiksi ja hänen on paettava. Paulin ja Estherin tiet kohtaavat sattumalta, ja Paul tajuaa, että hän olisi voinut pelastaa paljon, jos vain olisi nähnyt kunnolla.

Elina Hirvosen kaunis kieli keinuttaa julman kauniin Afrikan mutaisilla takapihoilla ja kimaltavissa saleissa. Tapahtumasta toiseen etenevä kertojaa vaihtava rakenne sekoitti välillä henkilöitä, mutta siitä viis. Mieletön kokemus!

Elina Hirvonen: Kauimpana kuolemasta 2010. Avain.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.