Helmet-lukuhaaste 2016: 15, 18 ja 49

helmet - Helmet-lukuhaaste 2016: 15, 18 ja 49

Rakastan lukemista. Minä voin elää vain yhden elämän, mutta lukemalla pääsen moneen aikaan ja paikkaan, ja monen muun nahkoihin. Olen lukenut paljon siitä saakka, kun naapurin kaksi vuotta vanhempi tyttö “luki” Intiaani-kirjaa ääneen meille pienemmille, ja yhtäkkiä näin mitä sivulla luki. Tajusin, että toinen luki väärin, mutta olin niin hämmästynyt, etten sanonut mitään. Mikä ihana taito!

Haluan valita luettavani vahvasti fiiliksen mukaan, mutta tänä vuonna Helmet-lukuhaaste oli niin houkutteleva, että ajattelin kokeilla. Haasteessa on 50 aihetta, mutta kirjoja ei tarvitse lukea järjestyksessä, ja niitä voi sovitella vaikka useampaankin kohtaan. Tartuin haasteeseen viime perjantaina ja olen saanut täytettyä kohdat 15, 18 ja 49.

9789510410981 frontcover final medium - Helmet-lukuhaaste 2016: 15, 18 ja 4915. Kirjan kansi on mielestäsi ruma: Liane Moriarty: Mustat valkeat valheet

En tiedä onko kansi varsinaisesti ruma, mutta ainakin kamalan tylsä.

Kirja kertoo australialaisen pienen rantakaupungin koulun esikoululaisten vanhemmista, joista yksi kuolee yhteisessä illanvietossa. Kirjan tapahtumat etenevät kohti kuolemaa niin, että joutuu vihjeiden perusteella arvailemaan paitsi tekijää, myös kuolevaa. Varsin viihdyttävä ja nopealukuinen. Sopii lomalukemiseksi rannalle.

 

9789511292012 - Helmet-lukuhaaste 2016: 15, 18 ja 49

18. Lastenkirja: Veera Salmi: Pulboin ja Ponin tsompikirja

Luen nuorimmille lapsille iltaisin, joten lasten- ja nuortenkirjoja tulee kahlattua vuodessa aika monta. Eilen luettiin loppuun Veera Salmen Puluboin ja Ponin tsompikirja. Puluboi on ollut suosikkimme, eikä pettänyt tälläkään kertaa, vaikka kaksi ensimmäistä Puluboita ovat silti parhaat.

Tällä kertaa Ponia vaivaa outo sumu, joka peittää kaiken alleen ja pelottaa. Puluboi bullat ovat loppu ja Kaija-vaimo on ilmoittanut plötsähtäneen Puluboin malatoonille. Pitäisi tleenata.

Ystävät onnistuvat auttamaan toisiaan, eivätkä kauheat tsompit saa heitä kiinni. Vai saavatko?

49. Vuonna 2016 julkaistu kirja: Kristina Ohlsson: Lotus Blues

9789510415177 frontcover final medium - Helmet-lukuhaaste 2016: 15, 18 ja 49Kirja oli Elisa Kirjan kuukauden dekkari ja ahmaisin sen heti tuoreeltaan. Kristina Ohlssonin kirjoissa on sellainen vika, että ne ovat joko erinomaisia tai hyvin keskinkertaisia. Tämä oli yli puoleen väliin jälkimmäinen. Juoni oli kiinnostava ja hyvin punottu, mutta päähenkilöt olivat liian barbeja. Alku oli yhtä sotkua ja lopussa kaikki nasahti kohdalleen vähän liiankin nopeasti. Mutta viihdyttävä silti, enkä todellakaan aikonut jättää kesken.

Koko haastelistani löytyy täältä.

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.