Helmet -lukuhaaste 2016: 6, 17, 32, 42

helmet - Helmet -lukuhaaste 2016: 6, 17, 32, 42

Hui, lukuhaaste edistyy, mutta olen selvästi ns. maalaamassa itseni nurkkaan. Haastekohtia näyttää olevan loputtoman paljon, joten olen lukenut ihan mitä huvittaa ja katsonut jälkeenpäin sopiiko kirja johonkin kohtaan. Loppuun saakka tämä ei ehkä toimi.

6. Kirjastosta kertova kirja Antti Holma: Järjestäjä (Otava 2014)

jarjestajaAntti Holma on ihana, ja Järjestäjä on ihan oikeasti hyvä kirja, eikä mikään julkisuustemppu. Antti Holma on televisiossa hauska, mutta tämä kirja ei ole. Se on täynnä ahdistusta ja ulkopuolisuutta. Kirjan päähenkilö on Tarmo, joka kipuilee oman mieheytensä kanssa, eikä osaa pitää puoliaan. Kun hän vaihtaa työpaikkaa kirjastosta teatteriin, muuttuu elämä jännittävämmäksi, mutta ei yhtään helpommaksi.

Juoni ja henkilöt risteilevät upeasti ja ajankuva on tarkkaa. Henkilöt ovat välillä ällöttävän tosia ja naiset outoja, mutta ei äitinsä menettänyt Tarmo naisia tunnekaan.

 

 

 

 

 

17. Kirjassa juhlitaan Robert Galbraith: Käen kutsu (Otava 2013)

käenkutsuRobert Galbraithin eli J. K. Rowlingin dekkarit saivat odottaa kirjapinossa aika kauan, mutta kun pääsin alkuun, luin kaikki kolme kerralla. Käen kutsu tutustuttaa yksityisetsivä Cormoran Strikeen, joka on entinen sotilas ja maailmankuulun rocktähden avioton poika.

Hän päätyy selvittämään itsemurhan tehneen huippumallin kuolemaan johtaneita olosuhteita samaan aikaan kun eroaa pitkäaikaisesta avovaimostaan ja kärsii rahapulasta. Sattuma tuo hänen toimistoonsa apulaiseksi nuoren Robinin, jonka pitäisi olla sihteeri, ainakin sulhasen mielestä.

Vei mukanaan. Ah, Lontoo!

 

 

 

 

 

32. Kirjassa on myrsky Robert Galbraith: Silkkiäistoukka (Otava 2014)

silkkiaistoukkaJa se toinen osa: Nyt Strike on vähän paremmassa taloudellisessa tilanteessa, mutta sotaan jäänyt jalka vaivaa ja saa miehen ärtyneeksi. Sydämeenkin sattuu. Kun rikkaiden avionrikkojien metsästys uuvuttaa, sattuu paikalle lähes kuuluisan kirjailijan vaimo. Kirjailija on kadonnut, mutta ei ensimmäistä kertaa. Jälkeensä hän on jättänyt hirvittävän käsikirjoituksen, jossa haukkuu koko lähipiirinsä.

Robinkin pääsee kiinni etsiväntyöhön, eikä kaikki ole aivan niin hohdokasta kuin kuvitelmissa.

Oi Lontoo! Lennot ois 159€…

 

 

 

 

42. 2000-luvulla sotaa käyneestä maasta kertova kirja Gillian Flynn: Teräviä esineitä (WSOY 2015)

teräviäesineitäGone girl -kirjastaan maailmanmaineeseen nousseen Gillian Flynnin esikoisteos Teräviä esineitä kertoo nuoresta toimittajasta Camille Preakerista, joka lähetetään pieneen kotikaupunkiinsa tekemään juttua kadonneesta pikkutytöstä. Kotiinpaluu vuosien jälkeen ja äidin tapaaminen saa itsetuhoisen Camillen suistumaan raiteiltaan, eikä tilannetta helpota varhaiskypsä pikkusisko. Menneet on selvitettävä ennen kuin Camille voi palata.

Koukuttava, hieno ja kamala. Jää mieleen pyörimään.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.