Helmet-lukuhaaste 25, 35, 45

helmet - Helmet-lukuhaaste 25, 35, 45

KaukisetH wb72dp 6855 - Helmet-lukuhaaste 25, 35, 4525. Kirjassa on yli 500 sivua Kate Morton: Kaukaiset hetket

Edie Burchill on lontoolainen kustannustoimittaja, jonka elämä on sekaisin. Koti puuttuu, koska poikaystävä ilmoitti heidän eroavan ja Edie sai lähteä. Majailu työnantajan sohvalla on hätäratkaisu, koska kotiinkaan ei tee mieli palata. Äiti on etäinen ja viileä, vaikka Edie vierailee velvollisuudentuntoisesti joka viikko.

Kun äidille tulee 5o vuotta matkalla ollut kirje Milderhurstin linnasta ja järkyttää häntä perinpohjin, saa Edie otteen vuosikymmenten takaisista salaisuuksista ja haluaa selvittää, mitä äiti on salannut ja miksi.

Milderhurstin linnaa hallinnoivat edelleen Blythen kolme vanhaa sisarusta, jotka ovat kukin omista syistään jääneet naimattomiksi ja elämään rapistuvaan kotilinnaan.

Edie saa tehtäväkseen kirjoittaa esipuheen uudelleen julkaistavaan satukirjaan Liejumiehen tarina, jonka on kirjoittanut sisarusten isä. Onko tarinan takana joku todellinen tapahtuma? Sisaruksilla on paljon salaisuuksia.

Kirja on ihana! Kaksi aikaa, salaisuuksia ja rakkautta, täydellistä viihdettä!

 

oneiron - Helmet-lukuhaaste 25, 35, 4535. Kirjassa ollaan avaruudessa Laura Lindstedt: Oneiron

Ehkä ei aivan täsmälleen olla avaruudessa, mutta sopii tähän parhaiten.

Laura Lindstedtin Oneiron voitti Finlandian ja keräsi kiitokset, mutta myös herätti kysymyksiä. Minussa kirja herätti kateutta (miten joku osaa kirjoittaa näin), riemua (ihanaa, että joku osaa kirjoitaa näin) ja elämän ja maailman nälkää.

Kirjan naiset ovat joutuneet valkoiseen paikkaan, jossa ei ole mitään. He eivät teidä miksi tai miten he sinne tulivat, mutta vähitellen heidän tarinansa aukeavat lukijalle. He ovat todennäköisesti kuolleet, mutta eivät muista miten. He ovat eläneet eri puolilla maailmaa, eikä heillä ollut minkäänlaista yhteyttä aiemmin.

Kirja vie mukanaan jokaisen naisen tarinaan. Itävallassa elänyt 17-vuotias Ulrike epäilee poikaystävänsä tappaneen hänet, Newyorkilaisen Shlomithin anoreksiaperformanssi on ehkä päässyt liian pitkälle, Rosa Imaculada sai Brasiliassa uuden sydämen, mutta mitä sitten taptahtui? Senegalilainen Maimuna oli matkalla mallimaailmaan ja rikas marseillelainen Nina kaksosten äidiksi. Pääsivätkö he perille? Hollantilainen Wlbgis sairasti kurkkusyöpää ja moskovalaisen teatterin pääkirjanpitäjä Polina tunsi olevansa ulkopuolinen, mutta mikä heidän henkensä vei?

Naiset ovat todella mielenkiintoisia. Pidin vähiten Shlomithista ja häneen valitettavasti keskityttiin eniten (vai kuvittelenko vain?), mutta hänenkin tarinansa on uskomattoman hienosti kirjoitettu.

Finlandiansa ansainnut ehdottomasti. Älä jätä lukematta.

Anna minun rakastaa kansi 643x1024 - Helmet-lukuhaaste 25, 35, 4525. Suomalaisesta miehestä kertova kirja Juha Itkonen: Anna minun rakastaa enemmän

Yli kymmenen vuotta sitten ilmestynyt Juha Itkosen Anna minun rakastaa enemmän on hyvin ajankohtainen, koska viimeinkin me saamme tietää, mitä Summer Maplelille tapahtui. Jatko-osa Palatkaa perhoset on juuri ilmestynyt.

Tarinan ensimmäistä osaa kertovat Suvi Vaahteran äiti ja poikaystävä. Äiti on vaatimaton ja rauhallinen, tavallinen pikkukaupunkilainen, jonka ainoa lapsi Suvi on. Poikaystävä on äidin hylkäämä ja hyvin yksinäinen isossa kodissaan. Näiden kahden kanssa Suvi kasvaa teinistä aikuiseksi.

Suvista tulee Summer, kansainvälinen rokkitähti, joka katoaa.

Kirja on kertomus suomalaisesta tytöstä, josta tulee suuri tähti, suomalaisesta naisesta, joka rakastaa lastaan yli kaiken ja suomalaisesta miehestä, joka on sankari tai rotta.

Loistava. Loistava. Loistava.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.