Hjorth&Rosenfeldt, jännityskuninkaat

Mies jokalutmrh n 6394 - Hjorth&Rosenfeldt, jännityskuninkaat

Kesä on dekkariaikaa luultavasti siksi, että meille suomalaisilla valo, lämpö ja vehreän luonnon ylitsevuotava kauneus ovat yhtäkkiä ja yhtäaikaa liikaa. Tasapainon säilyttämiseksi on ainakin luettava jotakin kamalaa ja jännittävää.

Tuntriha pokfl 6783 - Hjorth&Rosenfeldt, jännityskuninkaat

Lukulistallani on jo pitkään odottanut Wallanderin ja Sillan käsikirjoittajinakin toimineen kaksikon Sebastian Bergman -sarja. Kesälomien kunniaksi aloitin ensimmäisen, Mies joka ei ollut murhaaja, ja luin sitten samalla hotkauksella kaikki neljä ensimmäistä. Muutama yö kääntyi aamuksi, mutta en voinut jättää kirjaa kesken ennenkuin iPad oli pudonnut naamalle ainakin kaksi kertaa. Kirjoissa on vielä vietävän kauhea loppukoukku, joka pakottaa aloittamaan heti seuraavan. Uusinta minulla ei ole, mutta joko jonotan urhoollisesti kirjaston varausjonossa sijalla 32. tai odotan synttäreihin.

Opioka webflt 6571 - Hjorth&Rosenfeldt, jännityskuninkaat

Kriminaalipsykologi Sebastian Bergmanista ja Tukholman poliisin henkirikosyksiköstä kertova sarja on ollut kansainvälinen menestys, eikä ihme. Se etenee vauhdikkaasti ja sujuvasti kuin hyvä tv-sarja. Henkilöt on jätetty aika pintapuolisiksi ja tapahtumia ja käänteitä on todella paljon. Ei nautiskeltavaksi, vaan ahmittavaksi tukka pystyssä pelosta.

Hahmoista hurmaavin on ehdottomasti Sebastian Bergman, joka kantaa suurta traumaa ja käyttäytyy kuin hullu. Hän aiheuttaa kaaosta ja pahennusta, herättää inhoa ja kauhua, mutta on kuitenkin äärimmäisen hurmaava kaikessa yököttävyydessään. Nuori ja lahjakas naistutkija Vanja Lithner on perinteinen Peppi-tyyppi, nuori ja rohkea, mutta yksinäinen ja kovakin. Henkirikosyksikön johtaja Torkel on rehellinen ja vakaa, Ursula taas loistava poliisi, mutta muuten sekava. Nuoresta Billystä pidin aluksi, mutta kirja kirjalta vähemmän.

Mykä tö poariweb72d 6995 - Hjorth&Rosenfeldt, jännityskuninkaat

Tiesittekö muuten, että Sillan neljäs tuotantokausi on jo tekeillä..?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.