info

Blogin takana on neljän lapsen äiti, Kirpputori ja kahvila Marketan toinen emäntä ja viestintäyrittäjä. Rakastan kirjoja, teatteria, elokuvia, tv-sarjoja ja pieniä matkoja.


Keväällä 2017

Hetki sitten olin äiti, joka tukka sotkunutturalla työnsi imetyspaita maidossa tuplarattaita, paimensi paria pikkuista pyöräilijää ja keskittyi vain selviämään seuraavasta tunnista toiseen. Elämän tarkoitus oli selvä ja kovaääninen: pitää lapset a) hengissä b) tyytyväisinä ja pohtia niitä muita mahdollisia asioita sitten kun niille on aikaa. Omat perustarpeet olivat toissijaisia ja elämä tässä ja nyt. Pienessä ympyrässä suuri elämä.

Vain hetki sitten.

Nyt istun mieheni kanssa olohuoneen sohvalla. Pöly on laskeutunut ja hiljaisuudesta erottuu vuosia kateissa olleita ääniä: kellon tikitys, ilmanvaihtokoneen humina, oman sydämen lyönnit.

Lapset kasvoivat, rattaat ja turvaistuimet vietiin kirpputorille, kerättiin junarata ja palikat pois. Ostettiin yhä suurempia pyöriä ja pidempiä suksia, koulureppuja, tietokoneita ja kännyköitä. Deodoranttia ja ihonpuhdistajia. Mitä tapahtui?

Kun kaikki ovat kotona, on eteinen täynnä valtavankokoisia kenkiä ja takkeja. Hätkähdän silmäkulmassani vilahtavaa vierasta miestä keittiössä, ennen kuin tunnistan pitkän tyypin lapsekseni. En ole aikoihin nostanut alas liian korkealle kiivennyttä lasta, mutta olen pyytänyt kyllä kiipeämään korkealle minun puolestani. En ole auttanut laittamaan kiinni nappeja tai kengännauhoja, mutta olen saanut apua, kun en ole saanut televisiosta näkymään elokuvaa tai läppäriä verkkoon.

Kymmenen vuoden silppu-unien jälkeen en enää osaa nukkua yöllä enkä päivällä, tai sitten nukkuisin vuorokausia. Joudun ajoittain miettimään onko minulla nälkä, jano vai vessahätä, ja miten sen saa pois. Mutta nythän sen voi taas opetella.

Lapseni ovat ihmisiä, joilla on ihmisten asioita. Minua tarvitaan vielä, mutta ei aina, ei läheskään aina.

Taas kerran olen joutunut elämään, josta en tiedä mitään. Ja nyt se alkaa.

Voi kuulkaa muijat, nyt se alkaa!


Keväällä 2018

Tämä blogi oli hyvän mielen, ilon jakamisen ja hämmästelyjen paikka. Pääsiäisenä elämästä katosi yhtäkkiä ilo ja hyvä mieli, tilalle on tullut sumu ja selviytyminen.

Monta kertaa olen ollut painamassa Poista blogi -nappulaa, mutta koska on pakko jatkaa eteenpäin, tämä on paikka johon on turvallista palata. Maailmani on hajonnut. Tämä on yksi osa, joka pysyy.

Minä olen leski ja seison sen tavallisen ja turvallisen elämän raunioilla, joka joskus oli.

Tällaisesta elämästä en olisi koskaan edes tahtonut tietää mitään.

sari2019 - info