Kevätreissulle Osloon?

Meillä on tapana juhlia hääpäivää kahdestaan pienellä kaupunkilomalla. Usein kohteeksi on osunut Tukholma ja juuri silloin vaaleanpunaisena kukkivat Kungsträdgårdenin kirsikkapuut, mutta vaikka se on ikilempparini, ymmärrän että työmatkalla siellä vähän väliä käyvä mieheni tahtoisi johonkin muualle. Hän ehdotti Osloa.

tukholma kungsträdgården - Kevätreissulle Osloon?

Minähän olen käynyt Norjassa, ainakin Lofooteilla ja sitten siellä toisella reunalla pohjoisessa, siihen aikaan vielä Neuvostoliiton pohjoispuolella. Ja tiedänkin Oslosta paljon! Olen lukenut Harry Holet ja Gard Sveenin Raskaat varjot  ja verikarkelot ja nähnyt televisiosta Varg Veumit ja Miehitetyn. Ja  kerran se ruumiillistunut paha ampui siellä viattomia nuoria ja räjäytti hirveän pommin.

Oslo on siis synkkä, harmaa, miehitetty ja hengenvaarallinen kaupunki, jossa edelleen piilottelee ikivanhoja natseja?

Ehkä mieleeni tulvivat kuvat Oslosta kaipaavat jotakin konkreettista ja aurinkoista, joten kevätkohteena Oslo. Vinkkejä vastaanotetaan mieluusti!

Tässä vielä tunnelmaa kohottamaan traileri Jo Nesbøn Harry Hole-kirjaan perustuvasta elokuvasta Lumiukko. Huikea ja kauhea!

 

2 thoughts on “Kevätreissulle Osloon?

  1. Voi ei, Oslo on aivan ihastuttava kaupunki! Vierailin itse kaupungissa kaksi vuotta sitten kesällä. Kiersimme totta kai perinteiset nähtävyydet eli oopperatalon, Vigelandin patsaspuiston ja Holmenkollenin hyppytornin ympäristön (hyppytornista avautui mielettömät maisemat Oslon vuonoon!). Suosittelen myös veneretkeä Oslon vuonoon. Kannattaa myös suunnata ratikalla hieman keskustan ulkopuolelle Mathalleniin. Söin siellä taivaallista kalakeittoa ja ympäröivät alueetkin ovat todella nättejä!

    Tuli reissua muistellessa ihan sellainen fiilis, että täytyy kyllä suunnata ihailemaan tuota suloista kaupunkia joskus uudestaan! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.