Leffasuosikki: Maudie

maudie - Leffasuosikki: MaudieMaud Dowley syntyi vuonna 1903 Kanadassa. Hän sairasti lapsesta saakka reumaa, joka vaurioitti niveliä ja teki liikkumisesta vaikeaa. Maudia kohdeltiin kotona suojelevasti ja muut pitivät häntä erilaisena. 1930-luvulla Maudin vanhemmat kuolivat ja ajan tavan mukaan veli peri koko omaisuuden. Maud joutui muuttamaan tätinsä luo, mutta ei halunnut elää toisten armoilla.

Hän hankki itselleen työpaikan paikallisen kalakauppiaan kotiapulaisena. Kalakauppias Everett Lewis oli orpokodissa kasvanut nelikymppinen äreä poikamies, joka asui yhden huoneen mökissä valtatien varrella. Kaikki olivat kauhuissaan, mutta jo muutaman viikon kuluttua pari meni naimisiin ja molempien elämä muuttui.

Maudin elämään perustuva elokuva Maudie kertoo kauniisti tarinan vahvatahtoisesta naisesta ja hänen pahantuulisesta miehestään. Eläessään Maud möi töitään muutamilla dollareilla, mutta hänen kuolemansa jälkeen 1970 hinnat ovat nousseet kymmeniintuhansiin. Käsien rajallisen liikkumisen vuoksi taulut ovat pieniä.

Maud (Sally Hawkins) ja Everett (Ethan Hawke) tekevät loistavat roolit tässä kauniissa ja koskettavassa elokuvassa. Suosittelen lämpimästi!

seuraava sisältää juonipaljastuksen:

Elokuvassa Maud suree vuonna 1928 syntynyttä aviotonta lastaan, jonka hän luuli kuolleen synnytykseen, mutta oikeasti Maud halusi lapsesta eroon, eikä koskaan vastannut tyttären yhteydenottoihin. Tämä ristiriita ja Maudin kova elämä sai miettimään taiteilijan elämää ja luonnetta ja haluaisin tietää hänestä lisää. Jos vain joskus matkustan Kanadaan, tahdon käydä Nova Scotiassa katsomassa hänen pientä maalattua taloaan.

 

32020ec029564720b877d8f7e1db45ab compressed 1024x576 - Leffasuosikki: Maudie

 
Follow my blog with Bloglovin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.