Lontoossa teinin kanssa

Esikoisemme vietti rippijuhlaansa jo maaliskuussa ja sai lahjaksi viikonloppumatkan Lontooseen ihan kaikilla herkuilla, nimittäin yhdessä äidin ja isän kanssa. Hän on käynyt Lontoossa kerran aikaisemmin, mutta oli niin pieni, ettei muista matkasta mitään, ja on toivonut uusintaa jo pitkään.

Ohjelma jätettiin sankarin itsensä suunniteltavaksi, ja pääsimme kiertämään nähtävyyksiä ja ostoksille. Varsin hyvä hengailuohjelma siis, ja taidetta, museoita ja musikaaleja äiti voi katsella omalla ajallaankin.

 

P5210015 - Lontoossa teinin kanssa

P5210034 - Lontoossa teinin kanssa

IMG 4965 1024x1024 - Lontoossa teinin kanssa

IMG 4972 577x1024 - Lontoossa teinin kanssa

IMG 4987 - Lontoossa teinin kanssa

IMG 4988 - Lontoossa teinin kanssa

IMG 5077 - Lontoossa teinin kanssa

IMG 5033 - Lontoossa teinin kanssa

IMG 5044 - Lontoossa teinin kanssa

P5230138 - Lontoossa teinin kanssa

P5230152 - Lontoossa teinin kanssa

IMG 5090 768x1024 - Lontoossa teinin kanssa

 

Oli outoa ja samalla upeaa matkustaa yhden lapsen perheenä, varsinkin kun lapsi on jo hyvin omatoiminen ja kielitaitoinen. Siirtymät sujuivat hyvin, eikä kukaan (paitsi minä ehkä) valittanut jalkojen väsyvän. Ravintolassa sai syödä rauhassa pitkään ja muutenkin riitti, kun kantoi omat matkatavaransa ja huolehti omat lippunsa ja passinsa.

Aikaa oli vain kolme päivää, joten mukana oli vain käsimatkatavarat ja lentokentältä porhalsimme Paddingtonin asemalle Heathrow expressillä, johon liput saa etukäteen ostettua edullisemmin. Hotelli sijaitsi pari korttelia asemalta Hyde Parkiin päin, joten kentältä ja kentälle siirtymisiin ei kulunut juurikaan aikaa.

Mitä muuten tapahtuu, jos Brexit toteutuu? Ei noin vain enää huristella Lontooseen passia vilauttamalla?

Olimme ajatelleet matkustaa vain julkisilla, mutta hop-on hop-off -myyjä houkutteli meidät mukaan lupaamalla liput vuorokauden hinnalla koko reissun ajaksi. Näimme siis tehokkaasti joka ikisen nähtävyyden ja muutaman ainakin kolme kertaa. Miehet uskalsivat myös London Eyen korkeuksiin katselemaan maisemia, mutta minä jäin “säästösyistä” alas. Big Bus -lipun hintaan kuului jokiristeily.

Ostoskaduilla vaeltelu sujui teinijohtoisesti,ja menimme lähinnä vain niihin kauppoihin, joihin lapsi tahtoi. SuperDryn Regent Streetin liikkeen kiertäminen kesti toista tuntia (se on valtava!), Hollister vaati myös aikaa. Selfridgen tavaratalo taisi olla ennemmin äidin ja isän toivelistalla tv-sarjan vuoksi, mutta teki se vaikutuksen nuorisoonkin. Gap ja Adidas tutkittiin myös, Next hyvin nopeasti.

Pointsit teinille siitä, että edellisen perhematkan muistelot eivät herättäneet irvistyksiä ihmeellisempiä reaktioita. (voi muistatko kun oltiin täällä ja tuo pikkuinen nukkui rattaissa… jne.)

london - Lontoossa teinin kanssa

 

  1. Syö hyvin ja usein, loistava välipalapaikka on Pret A Manger.
  2. Jäätelölle on aina tilaa
  3. Museo? Hmmm.
  4. Netti on yleensä hidas tai hitaampi, jos löytyy hyvä wi-fi, käytä.
  5. Shoppaa
  6. Valokuvaa
  7. Snäppää
  8. Katsele ihmisiä
  9. Näe paljon
  10. Nauti!

 

Pikkuveli odottaa nyt omaa matkaansa, joka suuntautuu kuulemma Pariisiin.

kuvat ©Luihulapsi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.