Lontoossa teinin kanssa

Esikoisemme vietti rippijuhlaansa jo maaliskuussa ja sai lahjaksi viikonloppumatkan Lontooseen ihan kaikilla herkuilla, nimittäin yhdessä äidin ja isän kanssa. Hän on käynyt Lontoossa kerran aikaisemmin, mutta oli niin pieni, ettei muista matkasta mitään, ja on toivonut uusintaa jo pitkään.

Ohjelma jätettiin sankarin itsensä suunniteltavaksi, ja pääsimme kiertämään nähtävyyksiä ja ostoksille. Varsin hyvä hengailuohjelma siis, ja taidetta, museoita ja musikaaleja äiti voi katsella omalla ajallaankin.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_4965

IMG_4972

IMG_4987

IMG_4988

IMG_5077

IMG_5033

IMG_5044

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_5090

 

Oli outoa ja samalla upeaa matkustaa yhden lapsen perheenä, varsinkin kun lapsi on jo hyvin omatoiminen ja kielitaitoinen. Siirtymät sujuivat hyvin, eikä kukaan (paitsi minä ehkä) valittanut jalkojen väsyvän. Ravintolassa sai syödä rauhassa pitkään ja muutenkin riitti, kun kantoi omat matkatavaransa ja huolehti omat lippunsa ja passinsa.

Aikaa oli vain kolme päivää, joten mukana oli vain käsimatkatavarat ja lentokentältä porhalsimme Paddingtonin asemalle Heathrow expressillä, johon liput saa etukäteen ostettua edullisemmin. Hotelli sijaitsi pari korttelia asemalta Hyde Parkiin päin, joten kentältä ja kentälle siirtymisiin ei kulunut juurikaan aikaa.

Mitä muuten tapahtuu, jos Brexit toteutuu? Ei noin vain enää huristella Lontooseen passia vilauttamalla?

Olimme ajatelleet matkustaa vain julkisilla, mutta hop-on hop-off -myyjä houkutteli meidät mukaan lupaamalla liput vuorokauden hinnalla koko reissun ajaksi. Näimme siis tehokkaasti joka ikisen nähtävyyden ja muutaman ainakin kolme kertaa. Miehet uskalsivat myös London Eyen korkeuksiin katselemaan maisemia, mutta minä jäin “säästösyistä” alas. Big Bus -lipun hintaan kuului jokiristeily.

Ostoskaduilla vaeltelu sujui teinijohtoisesti,ja menimme lähinnä vain niihin kauppoihin, joihin lapsi tahtoi. SuperDryn Regent Streetin liikkeen kiertäminen kesti toista tuntia (se on valtava!), Hollister vaati myös aikaa. Selfridgen tavaratalo taisi olla ennemmin äidin ja isän toivelistalla tv-sarjan vuoksi, mutta teki se vaikutuksen nuorisoonkin. Gap ja Adidas tutkittiin myös, Next hyvin nopeasti.

Pointsit teinille siitä, että edellisen perhematkan muistelot eivät herättäneet irvistyksiä ihmeellisempiä reaktioita. (voi muistatko kun oltiin täällä ja tuo pikkuinen nukkui rattaissa… jne.)

london

 

  1. Syö hyvin ja usein, loistava välipalapaikka on Pret A Manger.
  2. Jäätelölle on aina tilaa
  3. Museo? Hmmm.
  4. Netti on yleensä hidas tai hitaampi, jos löytyy hyvä wi-fi, käytä.
  5. Shoppaa
  6. Valokuvaa
  7. Snäppää
  8. Katsele ihmisiä
  9. Näe paljon
  10. Nauti!

 

Pikkuveli odottaa nyt omaa matkaansa, joka suuntautuu kuulemma Pariisiin.

kuvat ©Luihulapsi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.