“Mun pyörää ei oo tarkotettu ajamiseen!” (teinit liikkeelle)

Ensimmäinen kokonainen kouluviikko takana. Neljät kirjat on päällystetty ja lippulaput täytetty ja pakattu reppuun. Jokaisella on sopivat kengät ja takki, liikuntavaatteet, kynä ja kännykkä. Rahaa on mennyt taas sen verran, että laskupinoa selatessa hiki tirahtaa alas selkärankaa.

Harrastuksetkin alkavat. Viime keväänä pojat lompsivat treeneihinsä haluttomasti ja alkoivat puhua lajin vaihdosta. Toivelaji olisi ollut ns. e-urheilu, eli pleikan tai koneen pieksäminen omassa huoneessa, mutta koska se ei ole olympia-lajikaan, emme voineet hyväksyä sitä ykkösvaihtoehdoksi. Asiaa on puhdittu ja siitä on kinattu koko kesä ja kun ilmoittautumiset alkoivat, annoin pari päivää aikaa miettiä ennen kuin ilmoittaisin koko jengin jatkamaan vanhaa tuttua lajia.

liikkeelle - "Mun pyörää ei oo tarkotettu ajamiseen!" (teinit liikkeelle)

Yksi tahtoi aloittaa sen sijaan kuntosaliharjoittelun, mutta paikallisella salilla on jo riittävästi teinejä, jotka istuvat laitteissa selaamassa kännykkää, ottavat selfietä tai sekoittelevat protskujuomia seinään nojaillen. Noup. Tennis olisi kiinnostanut, mutta treeniajat ja kulkeminen teki homman haastavaksi. Joku taistelulaji? nyrkkeily? jenkkifudis? uinti? no joo ja ei. Viimein se löytyi, sulkapallo!

Muutamat treenit on takana ja vielä ainakin intoa riittää, ainakin jos treeneihin pääsee autolla. Aina ei pääse, ja silloin löytyy syitä jäädä kotiin: oli rankkaa koulussa/ kauheesti läksyjä (perjantai?)/ jalkaan tai päähän sattuu/ lenkkarit on huonot/ pyörä on huono tai sitä ei ole ollenkaan tarjoitettu ajamiseen (?!).

Tavoitteet eivät ole korkealla, vaan sinä, että lapsuuden liikunnan ilo säilyisi. Se yksinkertainen hyvä fiilis jo ennen treeniä, että on menossa tekemään jotakin hauskaa, eikä pakkopullaa.

liikkeelle2 - "Mun pyörää ei oo tarkotettu ajamiseen!" (teinit liikkeelle)

 

Antakaa minulle voimaa ja sitkeyttä selvitä tästä, ja sopivasti tsemppaamalla saada koko joukko, tai ainakin yläkoululaiset pysymään mukana kevääseen. Nyt kun välitunnit istutaan selaamassa puhelinta jää liikkuminen muutenkin vähemmäksi, eikä se e-urheilun peukalonheilutus vakuuta. Alakoulussa onneksi pelataan fudista välitunnit, ja muutenkin kavereiden kanssa oleminen on liikkuvampaa.

Ja se salitreenikin alkaa, kun lähtee isän mukaan (ja valvottavaksi).

 

liikkeelle1 - "Mun pyörää ei oo tarkotettu ajamiseen!" (teinit liikkeelle)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.