Oh no! PokemonGO!

Homepage   Pokémon Go - Oh no! PokemonGO!

 

 

Milloin viimeksi koko maailma sekosi jostakin näin? Katsokaa nyt näitä:

 

Meidän teinit alkoivat suhista Pokemoneista reissussa ja vaativat nettiä kännykkään. Pian ravintolan edessä näytti pomppivan Pokemon. Ensimmäinen oli kiinni ja lisää löytyi. Samaan aikaan Pokemonit ilmestyivät myös FB-päivityksiin. Joku etsi itselleen kaveria Poke-jahtiin, toinen kyselin vinkkejä pelin lataamiseen. Kotona pienin veljes hermostui, kun peli ei alkanut heti toimia hänen puhelimessaan ja päätti siltä istumalta sijoittaa kaikki säästönsä uuteen puhelimeen. Vanhakin onneksi lähti toimimaan, kun kaatuilevat serverit saatiin taas kerran ylös. Koko poikajoukko kavereineen on viilettänyt nyt monta päivää pitkin kylää otusten perässä, ja koirakin pääsee pitkille lenkeille.

 

IMG 5404 - Oh no! PokemonGO!

Mutta mikä PokemonGo? Pokemonithan olivat in joskus esikoisen päiväkotivuosina? Oli kortteja ja palloja ja vhs-kasetteja, ja jokaisella isommalla ipanalla päiväkotiuskotava Pokemon-collegeasu. Miksi ne tulivat takaisin?

Nintendolta on odotettu mobiilipeliä kauan. Konsolivalmistaja yski aikansa, mutta PokemonGO täytti varmasti odotukset, onhan yhtiön pörssikurssi noussut pelin julkaisun jälkeen kymmeniä prosentteja. Pokemonien 20-vuotisjuhla on tänä vuonna, ja Pokemoneista ovat nyt innostuneet lasten ja nuorten lisäksi myös ne vuosituhannenvaihteen fanit, jotka ovat jo yli kolmekymppisiä.

Pelissä kerätään Pokemoneja (niinkuin ennenkin), mutta todellisuudesta. Peli käyttää paikkatietoja ja kännykän kameraa, ja laskee myös askeleet, joten käveleminen kannattaa. Pokemoneja on kaikkialla, mutta erityisen paljon paikoissa, joissa on myös paljon ihmisiä. Pokemon napataan heittämällä Poke-pallo sitä kohti. Pokepisteillä voi kerätä bonuksia ja pokesaleilla kisata toisia vastaan.

 

 

IMG 5408 - Oh no! PokemonGO!

 

Pelin voi ladata ilmaiseksi, mutta siinä voi oikealla rahalla ostaa pelikokemusta parantavia ominaisuuksia, esim. palloja ja houkuttimia voi hankkia rahalla, jos niitä ei ole saanut kerättyä tarpeeksi. Osto-ominaisuuden voi myös sulkea, jotta vahingossakaan ei käytä rahaa pelaamiseen.

IMG 5405 - Oh no! PokemonGO!

 

Peli on nostanut kohua “vaarallisuudellaan” koska näyttöön tuijottavat seikkailijat törttöilevät autojen eteen ja pitkin pusikoita. Pokemoneja on myös paikoissa, joissa pelaaminen tuntuu sopimattomalta, kuten hautausmailla, ja niitä on pyydetty jo poistamaan. Pokemon voi olla myös vaarallisessa paikassa, kuten junaradalla tai moottoritiellä, mutta sen voi napata aika kaukaa, eikä ole aivan pakko mennä auton tai junan alle. Järjen käyttö on siis paitsi suotavaa myös sallittua.

 

IMG 5403 - Oh no! PokemonGO!

 

Pokemoneja etsivät saavat nyt liikuntaa, mutta entä me muut? Lataamme pelin puheelimeen ja lähdemme lasten mukaan jahtiin? Vai voisiko joku tehdä meille oman pelin, josta voisi löytää esimerkiksi alekoodeja, matkalippuja, lahjakortteja ja aina tuhannen kilometrin jälkeen saisi uudet lenkkarit? Tai käsilaukun?

4 thoughts on “Oh no! PokemonGO!

  1. Tämä on kyllä huippusovellus, kun poika tarvitsee pyörälläajoharjoitusta! Johan alkoi vinttaaminen kiinnostamaan 😉 Mutta tuo mainisemasi aikuisten sovellus olisi kyllä ehdottomasti saatava 🙂

    1. Pyörällä ja cruisereilla meilläkin joukko liikkuu, pääsee kovempaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.