Oi mikä ihana päivä puutarhassa..!

P5031623 1 - Oi mikä ihana päivä puutarhassa..!

P5031606 - Oi mikä ihana päivä puutarhassa..!

 

P5031624 - Oi mikä ihana päivä puutarhassa..!

P5031602 - Oi mikä ihana päivä puutarhassa..!

P5031601 1 - Oi mikä ihana päivä puutarhassa..!

P5031603 - Oi mikä ihana päivä puutarhassa..!

 

 

Aurinko paistaa ja puistosta kuuluvat lasten leikkien äänet. Lintujen konsertti kaikuu pihan puista. Kaikenlaista vihreää puskee voimalla pintaan lämmenneestä keväältä tuoksuvasta mullasta.

Haen haravan ja lapion puutarhavajasta, jossa ne ovat vain odottaneet vuoroaan päästä taas tositoimiin. Tai mikä rojuvarasto tämä nyt onkaan, ai saa***a kun kaikki kaatuu päälle. Missä se harava on, oisko noi hanskat? Aika homeessa…

Taputtelen kasvatuslaatikoiden lämmintä multaa, oi, ihanaa! Nyt roskat pois ja  kaikki kuntoon, niin saa varhaisemman sadon! Otan mansikkamuovin pois, tänä keväänä on aika vaihtaa taimet uusiin. Oi, mitä hassuja ötököitä muovin alla eleli! Nyt ne juoksevat äkkiä piiloon ja kastemadot kaivautuvat syvälle mustaan multaan.

Ja toinen laatikko, mylläystä ja haravointia… Voi mitä vihreää sieltä nousee, varmaan yrtit viime kesänä siementäneet..! Voikukka, ja toinen, voi hemmetti, näitähän on jo nyt vaikka kuinka monta, ja joka juuri napsataa poikki, vaikka kuinka varovasti nykii!

No, se on tätä luomuviljelijän puuhaa tämä, enhän halua myrkkyjä omiin tai lasten ruokiin. Onko niitä tuollakin, koko rivi tiukassa, helevetti sentään, miten sen roundupin kanssa olikaan, eihän se kai ollut vielä kiellettyä?  ja jos katsoisi sieltä roundupin sivuilta niitä tietoja ja ohjeita eikä Kemikaalicocktailista aina…

Tuossa taitaa pikkuisen olla nurmikko kasvanut laatikkoon, nyppään pois vaan ja siis miten niin muka ei ruoho kasva jos tekee pohjan hyvin ja on suodatinkankaat ja hakkeet ja kantattu niin hemmetisti?

Ja tuosta vielä haravoin, tuleepa ihanan siistiä. Nypin nuo ruohot ja voikukat vaan pois… Voikukkahan on hyvää salaattiin, että jos antaisin kasvaa vaan, hih, no se taisi kyllä olla se suoralehtinen, eikä tämä, eli pois vaan! YÄK, mikä tämä on?! HELVETIN etana! Eihän täällä edes kasva mitään vielä! Paitsi voikukkia..!

ttu mä lähden sisälle nyt.

 

2 thoughts on “Oi mikä ihana päivä puutarhassa..!

    1. 😉 Kiitos Milja, aina se ei aurinko paista edes luomupenkkiin. Onneksi sataakin vettä, ei kun räntää, eiku …rakeita?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.