Otavan kevät

Tammikuussa voi supernaiskuvitelmien lisäksi innostua siitä, kuinka paljon ihania ja kiinnostavia kirjoja kevään aikana julkaistaan. Koska omalle Nämä tahtoisin ainakin lukea -listalleni kertyi sen verran nimekkeitä, että ihme on jos ehdin lukea puoliakaan ennen elokuuta, pilkoin listan osiin. Otava houkuttelee sieluani näillä:

mitenmuistatminut - Otavan kevätMielettömän hieno kansi, eikö? Ihan pelkästään sen perusteella en tätä valinnut, vaan siksi, että se kertoo äidin ja pojan suhteesta. Maailmassa on niin monta kiehtovaa tapaa mokata ihmissuhteita ja pilata toisten elämä, ja esikoiskirjailija Antti Ritvanen on psykologina saattanut nähdä niistä muutamia. Kirjaansa hän on luonut lahjakkaan mutta villin äidin, joka viisveisaa pojastaan. Poika antaa anteeksi kaiken, mutta on helpottunut, kun äiti kuolee ja hän voi viimeinkin olla varma siitä missä äiti on.

ilmestyy maaliskuussa

 

 

 

 

karhunkivi - Otavan kevätSiis mitä? Vantaan kaupunki säästää erityisopetuksesta? Tämä on varmasti vahvaa fiktiota (ja tämä ironiaa). Perheen varhaisteini oireilee ja isä käy taistoon virkamieskoneistoa vastaan. Isä menee metsään.

Tätä ex- vantaalainen erkkamaikka ei voi jättää lukematta.

ilmestyy helmikuussa

 

 

 

 

tumma - Otavan kevätTämä on yksi kevään kuumottavimmista. Kati Hiekkapellon Anna Fekete on suomalainen poliisi, jonka juuret ovat Serbian unkarilaisalueella. Hän on poliisilaitoksen ainoa maahanmuuttajataustainen poliisi, eikä välty ennakkoluuloilta.

Ahmin kaksi ensimmäistä kirjaa vauhdilla ja kolmatta odotan kiivaasti. Rakastan skandidekkareita, mutta suomalaisia naisdekkaristeja ei voita mikään. Kati Hiekkapeltoa on myyty jo kahdeksalle kielelle.

Ilmestyy maaliskuussa

 

 

 

tämäkin menee ohi - Otavan kevät

“Romaani nelikymppisestä naisesta, joka suree äitinsä kuolemaa.”

Ai. Kirja minusta?

“…viettää päiviä ja öitä lastensa, kahden ex-miehensä ja rakastajansa kanssa.”

Ooh, eipä sittenkään, mutta kiinnostava kyllä. Kirja nousi Espanjassa heti myyntilistojen kärkeen ja sen oikeuden on myyty 28 maahan. Aika vakuuttavaa.

Voi olla että rakastan tätä, tai sitten en tajua. Toivon ekaa. Ja matkakuumetta myös.

Ilmestyy helmikuussa

 

Otavan uutisia KEVÄT 2016 by Otavan kirjat   issuu - Otavan kevät

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nämä kaksi. Mari Jungstedt on perusvarma, johon ei yleensä voi pettyä. Vaikka juoni tökkisi, Gotlanti paikkaa.

En ole vielä aivan vakuuttunut Wennstamista, mutta tahtoisin olla. Eka osa Petturi taitaa tulla pokkarina myös piakkoin. Sitä on hehkutettu kirjablogeissa niin paljon, että se pitäisi ehkä lukea uudelleen.

Kullan kallis ilmestyy huhtikuussa

Kivisydän ilmestyy helmikuussa

 

PS. Vinkki nuorisolaisille:

Uutiset ja tapahtumat   Otava - Otavan kevät

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.