Praha aikuisille

praha17 - Praha aikuisille

praha2 - Praha aikuisille

praha4 - Praha aikuisille

praha14 - Praha aikuisille

praha6 - Praha aikuisille

praha7 - Praha aikuisille

praha8 - Praha aikuisille

praha5 - Praha aikuisille

 

Synkkä ja pimeä syksy tuntuu suomalaisena versiona uuvuttavan pitkältä ja lohduttomalta, mutta Prahan vanhassa kaupungissa sama pimeys ja sade tuntuu jotenkin kuuluvan maisemaan. Eikä joka paikkaan tunkeva kosteus ja viileys haittaa, jos kadunkulmissa tuoksuu tuore pulla eli trdelnik ja kuuma juoma. Tavallisen hotellin sijaan varasimme suloisen tunnelmallisen huoneiston ikivanhasta talosta aivan vanhan kaupungin keskustasta. Meillä oli pieni ja hieman matala holvikattoinen makuuhuone, pikkuruinen keittiö ja kylpyhuone. Black Star huoneistohotellissa on vain seitsemän huoneistoa, pienimmät näitä 40 neliöisiä. Talo on rakennettu joskus 1300-luvulla ja se sijaitsee pikkukadulla vain parinsadan metrin päässä Kaarlen sillalta.

 

hotel black pearl 768x1024 - Praha aikuisille

black star hotel - Praha aikuisille

 

Meillä ei ollut mitään suunnitelmia, joten kuljimme kaupungilla ja katselimme vanhan kaupungin turistilaumoja. Jos syksyn sateilla on kapeilla kaduilla tungosta, minkälainen tilanne on kesällä? Mihinkään ahtaimpaan paikkaan ei ollut tarve tunkea, joten ruuhka ei meitä häirinnyt. Aivan hotellimme lähellä oli Apple-museo, jonka kokoelma on yksityisen keräilijän. Juuri Jobs elokuvan katsoneena se oli ihan kiinnostava minustakin, eikä vain miehestä.

Nykyään on helppo vaeltaa vieraassa kaupungissa, kun kännykän kartalta voi tarkistaa sijaintinsa milloin tahansa. Näin löysimme vahingossa myös Alkemian museon, jossa kannattaa käydä. Museon kierrokselle otetaan vain muutama ihminen kerrallaan, koska kellari on ahdas ja pimeä. 1500-luvulta oleva alkemistin laboratorio on säilynyt juutalaiskorttelien tuhosta ja siellä salaoven takana on keitetty ikuisen nuoruuden eliksiiriä ja lemmenjuomia hallitsijan tuella ja kullan valmistuksen (tai yrityksen) ohella. Todella hieno ja kammottava paikka!

Toinen vahingossa löytynyt oli kommunismin museo, joka kertoo Tshekkoslovakian synkistä vuosista Neuvostoliiton vallan alla. Suosittelen Neuvostoliiton, mutta erityisesti Prahan kevään muistaville. Museoista hassuin oli kuitenkin Sex Machine Museum, jossa oli erotiikan vuosisatojen esineistöä prostituoitujen asuista mitä ihmeellisimpiin vempaimiin. Näyttelyn kiertää puolessa tunnissa, paitsi jos tahtoo jäädä katselemaan sata vuotta vanhoja eroottisia elokuvia.

Kaikki ruuhkaisimmilla turistialueilla olevat kahvilat ja ravintolat ovat aika kalliita (=lähes Suomen hinnoissa) mutta pari korttelia sivummalla on huomattavasti edullisempaa. Aivan paras ruoka- ja viinipaikka on pikkuinen Wine O’Clock Shop, johon pitää varata pöytä. Ruoka valmistuu silmiesi alla ja on taivaallista. Viinisuosituksissa otettiin huomioon sekä ruoka että ruokailijan toive. Ravintolassa voi syödä monta pientä ruokaa, jakaa toisen kanssa, tai vain napostella jotakin viinin seuraksi tilanteen mukaan.

Prahan monet ostoskeskukset tarjoavat shoppailijalle tekemistä. Tuliaiset lapsille löytyivät valtavasta Hamley’s lelukaupasta ja Nextiltä. Omaan laukkuuni hamstrasin tsekkiläistä korkealaatuista luonnonkosmetiikkaa, jota saa monista kaupoista. Tsekkiläiset puulelut ovat todella edullisia ja torikojuista saa matkamuistoja huomattavasti halvemmalla kuin keskustaja katujen monista matkamuistomyymälöistä, joista kannattaa käydä lähinnä tsekkiläistä designia ja kosmetiikkaa myyvässä Manufaktura -liikkeessä.

 

 
Booking.com – Parhaat tarjoukset

2 thoughts on “Praha aikuisille

    1. Aivan mainio kaupunki, keskustassa on kuitenkin vielä niiden hienojen julkisivujen takapihoilla verkkoaitoja ja rengaspinoja, kun vaan onnistuu kurkistamaan ei-turisteille tarkoitetuille puolille 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.