Sarjarakkaus: Aallonmurtaja

C Moren kotimainen sarja Aallonmurtaja kertoo kotkalaisesta Aaltosen perheestä. Upi Aaltonen (Turkka Mastomäki) ja vaimo Tuula (Maria Ylipää) asuvat Kotkassa kauniissa omakotitalossa ja pyörittävät perheyritystä. Lapset Luke ja Inari ovat vanhempiensa silmäteriä ja heille halutaan vain parasta.

Perheyritys ei kuitenkaan ole aivan perinteinen. Kuljetusautot tuovat rajan yli kaikenlaista laitonta, kuten huumeita. Upi on istunut pitkään vankilassa ja vapautuu yllättäen. Tuula on pyörittänyt yrityksen toimintaa Upin enon kanssa, eikä ole kertonut aivan kaikkea. Salaisuus on myös kotiin palaavalla Upilla.

Helsingissä toimiii häikäilemätön huumekuningas, joka tahtoo Upin bisnekset itselleen. Upin apumies Tume (Joonas Saartamo) tuo toimintaan mukaan uuden tyttöystävänsä Merin (Saara Kotkaniemi), jolla on parisuhteessaan erilainen motiivi kuin Tumella.

Upin vanhat koulukaverit Hubbis (Ville Keskilä) ja Salo ovat rosvo ja poliisi. Hubbiksen vaimo Sipe (Maria Järvenhelmi) on Tuulan sisko. Siskosten äidin alkoholismi ja isän katoaminen repivät naisten välejä.

Huippunäyttelijät ja erinomainen juoni tekevät Aallonmurtajasta yhden parhaista kotimaisista rikossarjoista ikinä. Sarjan taustoja varten on perehdytty Tor-verkon huumekauppaan, Bitcoinien käyttöön ja haastateltu ammattirikollisia. Yksikään sarjan hahmoista ei ole selvästi hyvä tai paha, vaan jokaisen toiminnan taustalla on monenlaisia syitä.

Venäjän rajan läheisyys tuo Aallonmurtajan tapahtumiin oman kulmansa.

Sarja nähtiin ensin vain maksullisella C More -kanavalla, mutta se alkaa helmikuun alussa Maikkarilla. Suosittelen lämpimästi!

Juuri tulelen upean uutisen mukaan Aallonmurtaja on saamassa toisen kauden. Se nähdään vasta 2019, eli jos et ole nähnyt vielä ensimmäistä, nautiskele rauhassa. Minä tarkkailen ensi kesänä kotikyläni tapahtumia, ensimmäistä kautta kun kuvattiin osin Jokelan Tiilitehtaalla.

Aallonmurtaja keyart 16 9 no logo preview 1024x580 - Sarjarakkaus: Aallonmurtaja

kuva: C More

2 thoughts on “Sarjarakkaus: Aallonmurtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.