Mihin tarvitaan uusi blogiyhteisö Kublo?

Keski-Uudenmaan blogit eli lyhyesti Kublo on keskiuusimaalaisten sisällöntuottajien uusi yhteisö, joka avattiin niin yleisölle kuin hakijoillekin tammikuussa 2017.

Joulun alla ja hiljaisina pyhinä kuhisivat paitsi tontut myös meilit, kun Minnan kanssa kokosimme monista Kublo-pohdinnoista kestävää ydintä, jonka ympärille yhteisön olisi hyvä syntyä ja kasvaa. Blogiyhteisöjähän on jo vaikka kuinka, mekin molemmat kuulumme jo joihinkin, miksi siis vielä yksi?

Olipa kerran, lähes kaksi vuotta sitten, eräs pieni joukko Facebookissa. Heitä yhdisti se, että heidät oli valittu osallistumaan PING Helsinkiin, aivan ensimmäiseen vaikuttajamarkkinoinnin tapahtumaan ja ryhmässä sai esittäytyä muille jo etukäteen. Sieltä huomasin Minna Luoman eli Rouva Sanan, järvenpääläisen toimittajan, joka bloggasi mm. paikallisista kulttuuritapahtumista. Ne kiinnostivat ja lisäsin rouvan postaukset lukulistalleni.

PING -tapahtumassa satuimme tämän rouvan kanssa samaan lounaspöytään ja pääsin kyselemään Minnalta hänen toimittajan ja bloggaajan rooliensa yhdistämisestä ja näiden kahden maailman eroista. Pingissä tapasin myös valtavasti muita bloggaajia, vloggaajia ja instagrammaajia, ja ensimmäistä kertaa kunnolla tajusin, kuinka isoksi homma oli kasvanut. Kuulin todella inspiroivia tarinoita ja ajatuksia, ja kiinnostuin ilmiöistä blogien suosion ja varsinkin niiden markkinointivoimien takana.

Sana voimautuminen ei kuulu suosikkeihini, mutta se kuvaa täydellisesti sitä tunnetta, joka valtasi koko jengin, kun pääsimme vertailemaan kokemuksiamme bloggaamisesta, somejulkisuudesta ja yritysten kanssa tehtävistä yhteistöistä. Juuri noin minäkin ajattelen! Mullekin kävi noin! Vau mikä idea!

Jotain siitä samasta hypestä tahdon Kublonkin tuovan jäsenilleen: vertaistukea, vinkkejä, uusia ideoita ja kavereita. Lisäksi haluan osaltani antaa keskiuusimaalaisille yrityksille tilaisuuden tutustua paikallisiin somevaikuttajiin ja vaikuttajamarkkinointiin. Vielä jos joku löytää kauttamme kiinnostavaa seurattavaa, tai innostuu itse kuvaamaan tai kirjoittamaan, niin aina parempi.

Paikallisuus on Kublon voima. Uskokaa tai älkää: kehä kolmosen takanakin on elämää, ja nyt voit mennä katsomaan minkälaista.

 

facekansi - Mihin tarvitaan uusi blogiyhteisö Kublo?

 

4 thoughts on “Mihin tarvitaan uusi blogiyhteisö Kublo?

  1. Kaukaa näkee paremmin lähelle. Tänä maailman aikana, kun arki on yhä enemmän ja enemmän erilaista informaatiota ja viihdykettä pullollaan, ihminen alkaa kaivata sitä, mikä on häntä lähellä. Vaikka toisella puolella maapalloa – tai pääkaupungissammekin – tapahtuu jotain, merkityksellisintä meille kuitenkin on, mitä meidän omalle kotiseudullemme kuuluu: miten asukkaat siellä voivat, mistä he ovat kiinnostuneita, mikä on pinnalla juuri nyt. Mikä juuri oman kotiseudun ihmisiä puhuttaa?

    Kublo vastaa näihin kysymyksiin. Kublo ei ole sisällöntuottajien oma sisäpiirijuttu, vaikka Kublo jäsenilleen paljon tulevaisuudessa tarjoaakin. Kublo on ihan kaikkien keskiuusmaalaisten yhteinen juttu; olipa hän sitten bloggaaja, tubettaja, valokuvaaja, paikallinen yrittäjä tai vain oman seudun puheenaiheista kiinnostunut asukas.

    Kiitos Sari kauniista sanoistasi ja erittäin hyvin tehdystä kiteytyksestäsi. Ja tervetuloa kaikki Kublon taajudelle, toivottaa toinen taustahäärääjä eli Rouva Sana :).

  2. Olette niin upeita kummatkin, hienoa päästä teidänlaisten ihmisten seuraan. Kiva tehdä yhdessä uutta <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.