Teinit, vaatteet ja alevinkki

P5051692 - Teinit, vaatteet ja alevinkki

Lapset kasvavat kuin rikkaruohot ja meillä on jollakin niistä koko ajan joko nilkat tai ranteet paljaana. Teinitytöillähän nilkkojen kuuluukin olla paljaat, vaikka olisi pakkastakin. Muinaista ihmistä palelee ilman pitkiä villahousuja, mutta hämärässä muistikuvassa viime vuosituhannelta seisomme itse teineinä pakkasessa revityissä pillifarkuissa ilman pipoa. Aivan tyytyväisinä ja hyvin tyylikkäinä.

Poikien vaatteissa on taas sellainen haastava ominaisuus, että ne kaikki ovat aivan ok ja sopivia, jos niistä kysyy. Mutta jo seuraavana aamuna; juuri sillä hetkellä, kun yritän ajatuksen voimalla hidastaa kellon viisareita, syödä aamupalaa, pestä hampaita ja tajuan, että auto on jääkerroksen peitossa ja kahviakin roiskahtanut vaatteilleni, tulee se kaikki-ok -tyyppi kulmat kurtussa tilittämään, ettei hänellä ole mitään vaatteita, ei edes sukkia tai kalsareita, eikä hän ymmärrä, miksi on joutunut syntymään perheeseen, jossa ei koskaan osteta lapsille vaatteita.

Löytämäni vaihtoehdot tilanteen ratkaisemiseksi rakentavasti ovat tähän mennessä olleet seuraavat:

  1. Lupaan kiirepaniikissa lähteä kauppaan heti iltapäivällä (ja tajuan autossa, että olen luvannut olla parissa muussakin paikassa ja oikeastaan laskutkin pitäisi maksaa.)
  2. Kehitän vastakiukun ja muistutan teiniä, että olen yrittänyt hoitaa asiaa. Hän ei usko, koska ei muista sellaista tapahtuneen, vaan vastaa teinivolyymilla, eikä ota vastaan enää minkäänlaista informaatiota. Voin pohtia hyötyä ja haukkua itseäni autossa.
  3. Luettelen äkkiä kaikki paikat, mihin teini yleensä jättää vaatteitaan, puhtaita ja likaisia, lojumaan odottamaan, että hän ehtii laittaa ne paikalleen muilta pakottavilta kiireiltään. Kun hän lähtee etsimään niitä, karkaan äkkiä autoon ja skrapaan sen tuulilasin vasta lähimmällä bussipysäkillä.

Ehkä voisin näin ale-aikaan yrittää ennakoida ja tilata jotain mahdollisesti sopivaa. Jos tiukka makutuomari itse ei ehdi paikalle, voi hutikamat palauttaa.

Aika varmasti onnistun välttämään palautuksia, jos tilaan vain hyväksi havaittua perussettiä, kuten Adidaksen verkkareita*, Abercrombie&Fitchiä  ja Hollisteria. Ja nyt ne on alessa.

P1010414 - Teinit, vaatteet ja alevinkkitässä kuvassa selvitellään serkkujen valtasuhteita

4051937665233 002 - Teinit, vaatteet ja alevinkkikuva: Sportamore

*mainoslinkki

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.