TV-sarjat & suosikit

PRESSI - TV-sarjat & suosikit

Rakastan televisiota! Ihana laatikko, josta voi katsoa muihin maailmoihin. Se vanha systeemi, jota piti katsoa kellon mukaan, oli vähän hankala, mutta nyt kun voin katsoa mitä haluan milloin haluan, olen onnellinen.

Koska en pidä tosi-tv:sta, täytyy herkut kaivaa sen seasta. Muuten käy niin, että vilkaisen tarjontaa nopeasti ja tuomitsen kaiken hirveäksi tuubaksi.

Kauheaa kyllä, Dowton Abbey loppui, eikä Solsidaniakaan nyt tule, mutta onneksi Uusi Sherlock sai edes muutaman uuden jakson. True Detective on mielettömän hieno, mutta katsoin sen jo heti HBO:lta.

Nyt katson Jo Nesbon käsikirjoittamaa norjalaista jännityssarjaa Miehitetty (MTV3 tiistaisin klo 21), jossa Norja päätti lopettaa fossiilisten polttoaineiden tuotannon, mutta se ei sopinut muille ja Venäjä ottaa vallan. Ensimmäisen jakson perusteella erinomainen. Islantilainen Laava on kiehtova, mutta sekin loppuu pian (Areenasta löytyvät vielä kaikki menneet jaksot). Siskonpetiä en jätä väliin ikinä. Nuo nerokkaat hauskat naiset ansaitsisivat patsaan.

VMan P551705 - TV-sarjat & suosikitMutta se varsinainen tähti: Herrasmiehiä ja gangstereita.

“Ystäväni ovat kadonneet, yksi toisensa jälkeen. Ehkä pian on minun vuoroni. Voin vain odottaa ja vahtia. Kuluttaa aikaa kertomalla. Selittääkseni asioita.”   Haavoittuvainen ja pelokas kirjailija Klas Östergren on sulkeutunut isoon pimeään asuntoon Tukholman Hornsgatanilla. Eletään vuotta 1979; säilykeruoan ja tupakan voimalla hän kirjoittaa maanisesti kertomusta asunnon aikaisemmista asukkaista, valovoimaisista Morganin veljeksistä.  On kulunut vuosi siitä, kun Östergren sattumalta tutustui nyrkkeilysalilla veljeksistä vanhempaan, Henryyn. Kirjailijalta oli ryöstetty koko omaisuus lukuunottamatta hänen kirjoituskonettaan, ja pian hän muuttaa Henryn asuntoon, jossa aikoo kirjoittaa nykyversiota Strindbergin Punaisesta huoneesta. Vuokraisännän, eli Henryn, tarinat ja elämäntyyli kiehtovat kirjailijaa yhä enemmän; hänen kertomukset seikkailuilta ja maailmanmatkoilta, ja ajoilta, jolloin tämä soitti jazzia. Henryn kirjava elämä on kuin vastalause harmaudelle ja yksitoikkoisuudelle. Aika ajoin Henry muuttuu levottomaksi ja pakenee päiviksi rakkaansa Maudin luokse, jonka hän vasten tahtoaansa joutuu jakamaan liikemies Wilhelm Sternerin kanssa.  Puoli vuotta myöhemmin asuntoon ilmaantuu Henryn nuorempi veli Leo, joka on vastikään kotiutunut mielisairaalasta. Hän on veljensä vastakohta, mutta yhtä karismaattinen poliittisena provokaattorina ja myös filosofina, alkoholistina ja vielä runoilijana, joskin lupaava vain nuoruudessaan. Käy ilmi, että Leolla on siteitä liikemies Sterneriin ja tämän hämärään toimintaan.  Ruotsalainen draamasarja perustuu kirjailija Klas Östergrenin romaaneihin Herrasmiehet vuodelta 1980 ja Gangsterit vuodelta 2005.  Osissa: David Fukamachi Regnfors, David Dencik, Ruth Vega Fernandez, Sverrir Gudnasn. Ohjaus: Michael Marcimain Käsikirjoitus: Klas Östergren Yle

Voi taivas kuinka mieletön! Upea lavastus, puvustus, näyttelijät ja juoni niin kiinnostava ja umpimutkikas, että vaatii vielä toisenkin katsomisen. Lempiasioitani maailmassa: 1970-luku, Tukholma, jazz, politiikka ja murhat, kaikki samassa sarjassa. Ja edelleen Areenassa.

PRESSI 1 - TV-sarjat & suosikit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.