Viikon biisit

Tove Lo: Scars

Ainakin meidän teinit fanittavat Veronica Rothin Outolintu-sarjaa, jonka kolmas kirja Allegiant (Uskollinen) on jaettu kahdeksi elokuvaksi, joista ensimmäinen saa Suomen ensi-iltansa reilun viikon kuluttua. Sen tunnarin on osin tehnyt ja esittää ruotsalainen supercool Tove Lo. Kiehtova yhdistelmä pohjoista pimeyttä ja ruotsalaista poppia.

Vesala: Tytöt ei soita kitaraa

Paula Vesalan toinen sinkku on ilmestynyt juuri. Loistava tietysti, mutta erityisen koskettava se on siksi, että laulu syntyi koti-ikävästä. Minussa se ei herättänyt koti-ikävää, vaan jonkinlaista helpotuksen sekaista huvitteneisuutta kohdassa “Nyt ei vaan haaveet riitä, mä kaipaan toimintaa. Mä synnyin siellä missä tytöt ei soita kitaraa, missä ajatukset täytyy liittää jonkun agendaan, lähdetään saunan taakse käymään…” Ehkä tuota tunnelmaa kaipaisi, jos pääsisi valtameren taakse pois.

Riutta: Pyhäjoki

Koti-ikävää tai ei, Pyhäjoki virtaa minussakin. Tämäkin biisi on syntynyt toisella puolella maailmaa. Kaipaammeko me aina pois mutta siellä takaisin? Ehkä emme osaa elää ilman suomalaista pimeyttä ja melankoliaa? Koko Riutan levy Sinun täytyy elää vielä kerran on todella hyvä eikä sen arvoa ainakaan vähennä se, että se on saanut inspiraatiota mm. tv-sarjasta True Detective.

 

Kuuntele ja voi hyvin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.