Vuokra-auto Espanjassa

IMG 3262 - Vuokra-auto Espanjassa

 

Vuosi sitten reissasimme reppuinemme Italiassa junalla, mutta tänä vuonna päädyimme taas vuokraamaan osaksi lomaa auton. Osin siksi, että julkista liikennettä ei kiinnostaviin kohteisiin ollut, osin siksi, että emme voineet vastustaa maisemareittejä. Ja onhan auton vuokraaminen Espanjassa paljon Italiaa edullisempaakin.

7-hengen vuokra-autoja on välillä vaikea saada, joten varaus tehtiin jo kuukausia etukäteen. Suurimmilla ja tunnetuimmilla ketjuilla hinnat olivat paljon pienempiä korkeammat, mutta muutamat ystäväpiirin kauhutarinatkin vähän mietiyttivät. Haluaisimmeko ahtaa perheemme johonkin autontyyppiseen horrorlaatikkoon ja lähteä espanjalaiselle moottoritielle?

IMG 3377 - Vuokra-auto Espanjassa

Valinta osui lopuksi jonnekin sinne keskivaiheille, Centauroon. Tarjolla oli tuttu 7-paikkainen Ford S-max ja hinta kohtuullinen, n. 500 e kymmenen päivää sisältäen täyden vakuutuksen ilman omavastuuta, polttoaineen, lentokenttäkuljetukset ja pikapalvelun. Me emme enää turvaistuimia tarvinneet, mutta tuolla ne olivat hyvän ja siistinnäköisiä. Myös vuokraamon vessa oli puhdas ja siisti (tärkeä tieto!). Espanjalaisista vuokraamoista varoitellaan kaikenlaisten jälkimaksujen perijinä, ja mekin kyllä kuvasimme auton sen saadessamme, mutta tuo kaikenvaravakuutus korvaa kaikki mahdolliset, niin todelliset kuin keksitytkin, naarmut ja kolhut.

Yrityksen toimitilat eivät olleet lentokentällä, mutta shuttlebussit ajavat väliä koko ajan. Saimme aivan uuden auton, ja olimme todella tyytyväisiä palveluun. Ainoa puute oli tietullien automaattinen maksu, jonka unohdimme pyytää, eikä sitä autossa ollut, joten tietullit maksettiin kortilla ja se vaatii aina pikaisen pysähdyksen. Tosin ajoimme aika vähän maksullisilla moottoriteillä ja enemmän upeita maisemia ja kyliä halkovia pikkuteitä.

P7090547 - Vuokra-auto Espanjassa

IMG 4618 - Vuokra-auto Espanjassa

 

Liikenne on Espanjassa välillä vähän arvaamatonta, mutta ei mahdotonta. Jokapaikassa on liikenneympyröitä, joissa ajetaan kuten Suomessakin, paitsi kun kaistoja on kolme tai enemmänkin. Silloin ajetaan kovaa ja toivotaan ettei osuta keneenkään, tai ainakin näin päättelin.

P7020075 - Vuokra-auto Espanjassa

IMG 4532 - Vuokra-auto Espanjassa

 

Kadunvarsipysäköinnissä on keskieurooppalainen malli, eli puskuri puskuriin kiinni ja tarvittaessa vähän työnnetään, joten me turvauduimme parkkipaikkoihin ja -halleihin, joissa oli jopa välillä viileähköä, eikä aurinko ainakaan paahtanut autoa saunaksi. Ilmastointi kyllä viilensi auton vauhdilla, mutta navigaattorina toiminut kännykkä nyykähteli kuumuudessa telineessään. Ongelma ratkesi, kun viilensin puhelimen välillä ilmastoinnin puhaltimen edessä.

P7020089 - Vuokra-auto Espanjassa

Navigaattorista huolimatta päädyimme välillä jonnekin muualle kuin aioimme, mutta näimmepähän enemmän, esimerkiksi ydinvoimalan ja ylös vuorenrinnettä kiipeävät sähkölinjat. Lapset ovat jo sen verran isoja, että autoilu oli heistä välillä hauskaa ja kiinnostavaa. Autosta näkee paljon ja onhan automarketkin ulkomailla aina nähtävyys.

Jos muuten lähtee Barcelonasta etelään, kannattaa seurata rantatietä Sitgesin pieneen mutta vilkkaaseen lomakaupunkiin. Tie mutkittelee vuorenrinteillä ja auton ikkunasta avautuu upea näköala Välimerelle. Liikennettä on loma-aikoina paljon, joten neljääkymppiä kovempaa ei juuri pääse, mutta eipähän huimaa. Ihana!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.